City Clinic

City Clinic (Сити Клиник) е най-голямата верига болнични заведения за лечение на сърдечно-съдови заболявания в България, която включва болница в София и клиника във Варна. Веригата разполага с най-съвременна медицинска апаратура, в нея работят екипи от лекари с международно признание, а за пациентите е осигурена подходяща атмосфера.

Наскоро към веригата беше присъединена и специализираната болница по кардиология и кардиохирургия “Понтика“ в град Бургас.

Инвестицията на Empower Capital в City Clinic подпомогна създаването на първата в страната клиника за интегрирано лечение на онкологични заболявания, която включва химиотерапия, ренгенотерапия и хирургия.

През 2016 година Empower Capital успешно реализира инвестицията с продажбата на дела си в City Clinic на Acibadem, световен лидер в областта на болничното лечение и здравеопазването, част от Групата IHH Healthcare Berhad, под чиито контрол функционират повече от 22 болници в 3 държави.  Сделката включи и придобиването на болница Токуда, като в резултат от това, беше създаден най-големият оператор в здравеопазването в България, с 4 болници, разполагащи със 750 легла и 4 медицински центъра.