Станислав Николаев

Партньор, Главен оперативен директор

Станислав Николаев има доказан опит в областта на банковото дело и търговията на дребно с конкретен фокус в областта на финансовото, оперативното и екипното управление.

Станислав е професионалист с повече от 20 години опит в международни и местни компании в България и Великобритания.

Преди да се присъедини към Empower Capital Fund през ноември 2014 г., Станислав придобива опит във финансовите и отвъдморските отдели на най-голямата българска корабоплавателна компания, където започва професионалната си кариера, заемайки последователно ръководни длъжности в ING Банк, клон София и Райфайзенбанк, както и като главен оперативен директор и финансов директор в компании за търговия на дребно като „Piccadilly“ и бензиностанции „Petrol“. Станислав е бил част от управленския екип, който постига растежа и разширяването на веригата супермаркети „Пикадили“ до национален играч и успешно договаря и завършва продажбата на компанията на сръбската група „Делта“ през 2007 г.

Станислав е завършил магистърска степен по икономика и финанси в Университета Лил II във Франция  и притежава диплома за следдипломна квалификация (DESS) по финансово управление от Централноевропейския университет в Нанси. Станислав владее свободно български, английски и френски, както и руски и италиански език на разговорно ниво. 

Проекти и отговорности: Като оперативен партньор и главен оперативен директор в Empower Capital, Станислав отговаря за администрацията, контрола и връзките с фондовете. Освен това е водещ партньор в следните проекти: Cremio, Fidelis Research, MammothDB и The Bakers Company.