Иван Христанов

Партньор

Иван Христанов е доказан предприемач и професионален финансов мениджър с над 15 години управленски опит.

Той е инвестирал селективно във финансови услуги (платформа за управление на риска и неплатежоспособни кредити в България).

В качеството си на консултант (на частни лица и семейни компании, фондове за дялово участие и мецанин фондове), участва в сделки в сектора на финансовите институции (Чехия, Украйна, Румъния, Сърбия, Македония) и в технологиите (България). Освен това е наставник и член на борда на няколко български технологични компании.

Започвайки кариерата си през 1998 г. в счетоводна и одиторска фирма TMF, през 1999 г. той е командирован за две години в „Сторко“ АД, най-големият производител на консерви в България, като главен счетоводител и впоследствие финансов директор.

През 2001-2006 г. Иван Христанов, заедно с Елвин Гури, съосновава JetFinance International (JetFinance), институция за потребителско финансиране. Към момента на продажбата й на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г., JetFinance е най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа.

Иван има магистърска степен по аграрна икономика и бакалавърска степен по счетоводство и контрол от Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Проекти и отговорности: Като партньор в Empower Capital, Иван отговаря за мониторинга на компаниите, в които се инвестира.